Corona Informationen auf Albanisch

Ta dashur qytetare dhe qytetarë të Kielit,

Për të forcuar mbrojtjen kundër infeksionit me korona virusin, Qeveria Federale dhe ajo Shtetërore i kanë miratuar masat e reja mbrojtëse për të rritur mbrojtjen kundër infeksioneve të koronës.Sidomos janë përforcuar këto masa për festat e fundvitit si për Krishtlindje dhe Vitin e Ri (24 deri më 26 dhjetor) siç vijon me poshtë:

1. Për Krishtlindje lejohen takimet në rrethin e ngushtë familjar që të takohen 4(katër) persona(si dhe fëmijët),ku takimet bëhen me familjen e tyre.Pra,takimi familjar mund të mbahet edhe në rastë se ato takime e kalojnë numrin prej 5(pesë) personave, nëse bashkohen me shumë se dy familje të ngushta.

2. Për Vitin e Ri si dhe gjatë ditëve të Vitit të Ri ndalohen takimet.Kurse nëpër vendet e hapura ndalohet ndezja e fishekzjarreve.Pra,blerja e mjeteve piroteknike nuk është e lejuar.

3. Informacionet me të hollësishme, ju mundeni, ti gjeni në rregulloret e Qeverisë Shtetërore për Koronën (www.Schleswig-Holstein.de)
Për ata që janë në mes nesh dhe që nuk e zotërojnë sa duhet gjuhën gjermane dhe me qëllim që të informohen edhe ata dhe me këtë të mbrohen unë i kam përkthyer këto rregulla në gjuhen e tyre amtare(të nënës).
E falënderoj zonjën Seyran Papo për mbështetjen!
Ne do ta kalojmë dhe do të fitojmë kundër Korona virusit vetëm bashkarisht-ju lutemi ndihmoni edhe ju!

Gëzuar ditët e festave!

I juaji,
Thomas Stritzl
Kandidat i CDU-së për Bundestag